Objednejte vánoční ryby online na OCEAN48 a vyzvedněte si je v Brně
Ing. Martin Baráček, OCEAN48 středa 9.12.2020 | aktualizováno 17.5.2021
Ilustrační foto Autor: Ing. Martin Baráček, Oc...
Na štědrovečerní stůl patří ryba. Milovníci tradičního kapra, ale i lidé upřednostňující čerstvé mořské živočichy, si letos přijdou na své. Společnost OCEAN48 specializující se na dovoz ryb z přímořských destinací otevře v předvánočním období kromě svých poboček i stánky s výdejem rezervací včetně unikátní služby FishDrive, díky které si předem objednanou rybu vyzvednou bez nutnosti vystoupit ze svého auta.
FishDrive jako služba, která nemá v České republice obdoby, a v tomto období je z hlediska ochrany kupujících velmi významná
Specifickou rezervaci mohou letos opět využít Brňané. Jde o službu, díky které si zákazník objedná zdarma libovolné množství rybích produktů a vyzvedne si jej 22. nebo 23. prosince na parkovišti u fotbalového stadionu Za Lužánkami nebo letos poprvé na Výstavišti Brno. Hlavní devizou je ale samotné vyzvednutí. Zákazník nečeká ve frontě, nemusí dokonce vystoupit ani ze svého vozu. Stačí stáhnout okénko a připravenou objednávku mu předá pracovník OCEAN48. „FishDrive spouštíme letos už popáté. Když jsme v roce 2015 poprvé stáli před Štědrým dnem u stadionu Za Lužánkami, netušili jsme, že si tato naše služba získá tak velkou oblibu,“ přibližuje začátky služby FishDrive Baráček a dodává: „Naše letošní vánoční kampaň nese název Vánoční ryba na tři kliky. A právě díky službě FishDrive nemusí být zákazník ve stresu z dlouhých front, vše zvládne v řádu minut, stačí zastavit a my mu okamžitě předáme objednané zboží.“
Smažený kapr je klasikou, roste popularita filetů z lososa
Smažený kapr ale nemá na štědrovečerním stole zdaleka tak dlouhou tradici, jak by se mohlo zdát. Vůbec poprvé se recept na smaženého kapra objevil v kuchařce Magdaleny Dobromily Rettigové v meziválečném období, součástí štědrovečerního menu je až od padesátých let dvacátého století. Do té doby byl nejpopulárnější kapr na černo (s perníkem, ořechy a švestkami) nebo na modro (vařený na octě nebo bílém víně).
„V posledních letech zaznamenáváme velkou touhu Čechů po změně, nebo experimentech. Kapr, kterého speciálně upravujeme ve formě filetů bez kostí, samozřejmě nesmí v naší nabídce chybět, ale například losos jej v popularitě rychle dohání. Stále častěji si u nás lidé vybírají i speciality, jež nejsou v České republice zcela běžné. Ale takový halibut, mořský vlk nebo okoun jsou vynikající ryby a z posledních let je zřejmé, že jejich delikátní chuť oceňují i naši zákazníci,“ přibližuje Martin Baráček, prokurista společnosti OCEAN48.
Na štědrovečerní tabuli se objevuje čím dál více exotických ryb
Češi v posledních letech rádi u štědrovečerního stolu experimentují. Kapr, popřípadě řízek u lidí, kteří na Vánoce ryby nevyhledávají, už není zdaleka jedinou variantou. „Podíváme-li se na čísla, tak za kaprem a lososem je na třetím místě pomyslného žebříčku treska, které prodáme více než půl tuny. Oblíbený je také candát, okoun nebo halibut. Zájem registrujeme také o exotické ryby, mezi které patří například tuňák nebo mořský vlk,“ doplňuje Baráček s upozorněním, že i když se blíží uzávěrka rezervací, stále ještě je dostatek kapacit v jednotlivých termínech i sortimentu a volný prodej ryb bude letos probíhat v Brně již na 8 místech!
Komerční sdělení.
Byl článek zajímavý?
Udělte článku hvězdičky, abychom věděli, co rádi čtete. Čím více hvězdiček, tím lépe.
2.8.2025 | Přestavba více než půl století starého nevyhovujícího objektu nabídne nové zázemí pro fotbalisty i veřejnost, projekt zahrnuje také terénní úpravy a práce v okolí stavby.
21.10.2025 | Firmy Chemoplast a Metalkovo ve Vojánkách budují dvě výrobní haly i administrativní zázemí svých firem. Dokončit je chtějí ještě na přelomu roku. Na začátku roku 2026 pak má nový areál oživit výroba.
Společnost Moraviaflor, založená Helenou Synkovou a navazující na 155letou tradici výroby textilních a papírových květin, byla zapsána do Seznamu nemateriálních statků tradiční lidové kultury Jihomoravského kraje.