SOUTĚŽ: Na hradě Veveří se bude grilovat ve velkém. Soutěžte o vstupenky!
Pavel Pichler, Svatojánský festival grilování sobota 10.6.2017 | aktualizováno 3.7.2017
Ilustrační foto Autor: stock.xchng
V sobotu 24. června se na hradě Veveří bude od samého rána až do pozdního večera konat magický Svatojánský festival grilování. Na akci se spojí tradiční svatojánské zvyky našich předků se stále více oblíbenějším grilováním, zábavou pro malé i velké, muzikou a pořádným hodováním. Na své si přijdou rodiny s dětmi, zamilované páry, ale i jednotlivci. „Na Svatojánském festivalu grilování vzkřísíme dávné rituály, ale naučíme také třeba to, jak si správně ugrilovat jakýkoliv steak,“ říká Pavel Pichler, spoluorganizátor akce.
Zní to lákavě? Už se vám sbíhají sliny? A co takhle jít na tuto skvělou akci úplně zadarmo?
Stačí správně zodpovědět jednoduchou otázku a můžete se zapojit do soutěže o 10×2 vstupenky na Svatojánský festival grilování!
Soutěžní otázka:
Jaká kuchařská celebrita navšítí letošní Svatojánský festival grilování?
a) Roman Paulus
b) Pavel Sapík
c) Petr Erin Kováč
Své odpovědi spolu s telefonním číslem posílejte do 16.6.2017 24:00 hod. na e-mailovou adresu soutez@regionybrnenska.cz
Návštěvníky přivítají kromě keltské muziky i kouzelné bytosti – víly a elfové. V tajemnou bytost se bude moci proměnit také každý příchozí, stačí si rozmyslet, čím se stát, a upravit si svou vlastní masku, která bude připravena na místě.
Na Svatojánském festivalu naleznete zkušené bylinkářky i devatero čarovných bylin, s jejichž pomocí budeme vyrábět vlastnoruční kosmetiku. Svatojánský oheňrozděláme z devatero dřev a grilovat na něm budeme devatero druhů masa. Těšit se můžete na steaky z vyzrálého hovězího, krůtí, jehněčí na rožni, sele na rožni, ryby, mletá masa a další. A k tomu vše, co si umíte představit – rozmanité omáčky, bohaté přílohy, šťavnatou zeleninku nebo čerstvě upečený domácí chléb. „Pozvali jsme nejen odborníky na bylinky, ale také samotné grilování. Návštěvníci se od profesionálů dozví, jak vybrat na gril to správné maso, jak jej správně naložit i jak jej dlouho nechat na grilu, zkrátka vše, co potřebujete vědět pro ten nejlepší výsledek,“doplňuje Pichler. V rámci festivalu proběhne také mezinárodní soutěž o přípravu grilovaných specialit na čas. Vyhodnocení provede odborná porota a to, zda vybrala správně, posoudí návštěvníci v průběhu veřejné ochutnávky.
Majestátní Hrad Veveří se tyčí na skále, a proto o poklady v tento magický čas nebude nouze. Stačí pozorně hledat zlaté kapradí, které napoví, kde se tajemný poklad ukrývá, a poté si jen svůj úlovek odnést domů.
Svatojánský festival grilování proběhne 24. června od 9:30 do 21:30. Celodenní vstupné je 120 Kč, snížené vstupné je 100 Kč.
18.7.2025 | Zpřístupněné jeskyně České republiky se připojují k turistickým objektům, které cílí na rodiny s dětmi a od letošních prázdnin zavádí rodinné vstupenky.
14.7.2025 | Soutěž amatérských filmů s cestovatelskou tematikou Okem dobrodruha letos oslaví 25 let. Soutěžní snímky lze přihlašovat do 20. 10. 2025. Vítězné trofeje přeberou výherci 28. 11. 2025 na Festivalu Rajbas v Blansku.
Rozsáhlým požárem skončilo opékání buřtů v lese mezi obcemi Nebovidy a Střelice. Na místě zasahovalo šest hasičských jednotek. Na místě požárníci našli ohniště i špekáček napíchnutý na klacku.